D’N ALDE KNOEPER 2018 VOOR LOUIS VULLINGS

Op woensdag 24 januari 2018 zal in zaal de lange in Horst “D’n Alde Knoeper 2018” worden uitgereikt aan Louis Vullings. Deze onderscheiding wordt jaarlijks door de “Ald Preense van D’n Dreumel” uit Horst uitgereikt aan diegene die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de carnaval in het algemeen en voor D’n Dreumel in het bijzonder.

Louis Vullings is een man die al vele tientallen jaren de carnaval promoot in zijn wekelijkse radioprogramma “Wekkerradio”, van Streekomroep Reindonk. Wanneer de 11e van d’n 11e op de kalender staat, begint Louis in zijn programma ,op zondagmorgen, direct weer met het draaien van carnavalsmuziek van d’n Dreumel, maar ook carnavalsmuziek uit de diverse kerndorpen van de gemeente Horst aan de Maas en daarbuiten komen ruimschoots aan bod. Louis presenteert dit programma samen met Veronique Klaassen.

Louis nodigt artiesten in die periode uit om hun nieuwste carnavalslied te komen aanprijzen, omdat veel van deze liedjes ook meedingen bij het jaarlijkse Limburgse Vastenavond Konkoer (LVK). Vele malen hebben Louis en Veronique de LVK-finale persoonlijk meegemaakt om opnames te maken wanneer er een liedje uit de regio tot de finale was doorgedrongen. Ook opnames van buuttereedners zijn in hun programma te horen.

Naast het programma “Wekkerradio” was Louis in de voorbije tientallen jaren commentator van de carnavalsoptocht, radioverslaggever van de Prinsenproclamatie, jurylid bij de Dreumel optocht en jurylid bij de liedjesavond van d’n Dreumel .

Verder is Louis ook actief om , indien nodig, zijn handen uit de mouwen te steken om de studio van streekomroep Reindonk mee te onderhouden.

Reden voldoende om hem de onderscheiding “D’n Alde Knoeper” toe te kennen.